T1 Alexandre Di Gregorio (SK Tongeren): “Veel werk, maar deze groep heeft de juiste mentaliteit!”

Alexandre Di Gregorio (SK Tongeren)

Deel deze inhoud:

Na drie wedstrijden in een paar weken voorbereiding kan je natuurlijk nog geen conclusies trekken. Gedeeltelijk waarschijnlijk wel, want het bleek dat T1 Alexandre Di Gregorio tijdens de drie oefenwedstrijden toch meer uit zijn pijp moest komen met de nodige richtlijnen.

SK Tongeren verloor nipt bij FC Luik en won twee keer nipt tegen ’s Herenelderen en Union Hoei. Bij Sportactua.be dachten we, dit is een goed moment om eens te polsen bij de altijd zeer vriendelijke en eerlijke T1 Alexandre Di Gregorio (SK Tongeren).

Gretige groep

Ik heb de indruk dat het een gretige groep is, maar het is wel nog zoeken? Of vergis ik mij?

“Er is veel werk, maar deze groep heeft de juiste mentaliteit en er zit vooral progressiemarge op”, opende de sympathieke ‘Alex’ (zegt iedereen). “Je kan het niet wegsteken dat we een brok ervaring verloren met het stoppen van Didier Haenen en het vertrek van Lance Voorjans naar Lanaken. Evenzeer als de overgang van klasbak Bernd Stassen naar Belisia; ook dat is een verlies”.

“Anderzijds is dit SK Tongeren de ideale club voor jongeren. Zij kunnen zich hier profileren en doorgroeien naar een hoger niveau. Het bestuur, sportief manager Jef Byloos en de staf weet dat we nog een aantal weken nodig zullen hebben om te zoeken naar een elftal waar we mee naar de oorlog kunnen. De nieuwe jongens, en het zijn er toch redelijk veel (lacht),  moeten zich natuurlijk nog aanpassen. Belangrijk is nu om de neuzen allemaal in dezelfde richting te krijgen. Daarnaast is het zaak om te willen leren en te zoeken naar de beste oplossingen. Dat zie ik allemaal op training. Iedereen is zeer gedreven en we beschikken over veel talentrijke jongeren.”

Kansen aan eigen jeugd

Ik zag ook jongens vanuit de beloften meedoen met o.a. Lukas Vanharen en Xander Vandebosch. Is dat de bedoeling om eigen streekjongens kansen te bieden?

“Wij schenken kansen aan iedere jonge voetballer die zich wil inzetten voor deze mooie club”, gaat Alex, die woont in Thimister verder. “Maar die twee jongens hebben veel talent en potentieel.  Net als een aantal andere gasten van de beloften, die dit seizoen eveneens hun kans zullen krijgen.”

Selim Cilt sprak met jullie, maar zou dan toch niet komen. Komt er überhaupt nog versterking?

“Wie zegt dat Selim Cilt definitief niet gaat komen? Ik laat alles nog open. Mits een mooie opportuniteit is alles mogelijk”, besluit de Tongerse coach met een knipoog.