Olympia Wijgmaal wil plaats in het nationale voetbal heroveren

Olympia Wijgmaal

Deel deze inhoud:

Olympia Wijgmaal kende vorig jaar een moeilijk seizoen, waarbij toenmalig coach Peter Everaerts de vereiste 9 op 9 in de laatste drie wedstrijden neerzette en alsnog het behoud realiseerde. Everaerts maakte in het tussenseizoen de overstap naar Tempo Overijse om er als assistent aan de slag te gaan en wordt opgevolgd door Patrick Pitschon. De voormalige beloftencoach van KVK Tienen, kende vorig seizoen een sabbatjaar, maar lijkt nu helemaal klaar om met Olympia Wijgmaal weer naar boven te kijken.

“Weet je, een jaartje weg uit het voetbal, heeft me goed gedaan. De batterijen zijn weer helemaal opgeladen om er met hernieuwde moed helemaal voor te gaan. Ik had me bij Wijgmaal geen kandidaat gesteld, maar via speler Fatih Calgan, die ik nog kende van bij KVK Tienen, kwam de club bij mij terecht. Na enkele gesprekken werd ik begeesterd door het vijfjarenproject, waarmee Olympia wil uitpakken en waarvoor ik me volledig wil smijten”, aldus de nieuwe coach.

Bij Olympia Wijgmaal wil men zoveel mogelijk talentvolle jongeren uit de eigen regio kansen geven. Een goede mix van ervaring en jeugd moet op termijn leiden naar het herwinnen van een stekje in de nationale voetbalreeksen. “Kijk, voor mij draait alles in het voetbal om beleving en sfeer. Van daaruit kan je hard werken om een bepaald doel te bereiken en daar moeten de jongens van doordrongen zijn. Na de voorbereiding zullen we allicht al meer zicht hebben waar onze ambities kunnen liggen”, popelt Pitschon om er aan te beginnen.