Daan Goossens, nieuw jong talent voor Hubo Limburg United!

Daan Goossens

Deel deze inhoud:

De Academy van Hubo Limburg United heeft een schitterende reputatie en jonge talenten stromen toe vanuit alle hoeken. Daan Goossens, student aan de Topsportschool Antwerpen, is een talent dat nu ook toetreedt tot de Academy.

De talentrijke Daan Goossens vervoegt de U18 en komt over van Bavi Vilvoorde. Chrstoff ‘Kas’ Janssens, sinds deze zomer de nieuwe Academy Manager van de Hubo Limburg United Academy, toont zich alvast tevreden.

Academy

De Hubo Limburg United Academy heeft een belangrijke plaats in het beleid van de club. Niet alleen heeft Hubo Limburg United zich tot doel gesteld, zoveel mogelijk jongeren uit de regio op BNXT-niveau kansen te geven. Een talent maximaal kansen geven om zich optimaal te ontwikkelen als basketbalspeler, heet dat dan. Bovendien wil de club ook een bijdrage leveren aan het Limburgse Basket. Dit door middel van kampen en stages op hoog niveau evenals het organiseren van clinics aan jeugdcoaches uit de regio.

Om door te groeien naar een professioneel niveau, dienen er vele inspanningen geleverd te worden. Niet in het minst door de speler zelf, maar de club wil alvast een kader creëren, waarin dat ook mogelijk is. Mocht het uiteindelijk voor de speler in kwestie niet lukken, dan kan hij sowieso terugvallen op een basketbalbagage die Hubo Limburg United hem bood.

Alles staat of valt bij de term ’talent’. Nieuwkomer Daan Goossens beseft zulks maar al te best. Hij koos dan ook voor de uitdaging om bij de Academy zijn kwaliteiten verder aan te scherpen.