Filou Oostende ziet twee sterkhouders vertrekken!

Filou Oostende

Deel deze inhoud:

Filou Oostende is top in de BNXT-League, maar de kampioen kan twee sterkhouders ook niet langer aan hun binden. Headcoach Dario Gjergja zal zich zeker eens achter de oren krabben, want Khalil Ahmad en Damien Jefferson verlaten de kustploeg.

Khalil Ahmad zal zijn tenten opslaan bij het Italiaanse Victoria Libertas Pesaro, dat vorig seizoen vijftiende en voorlaatste eindigde in de Serie A.  Ahmad speelde pas sinds vorige zomer voor Filou Oostende, maar was gemiddeld wel goed voor 17 per wedstrijd, 2,5 rebounds en 2,7 assists. Hij is trouwens niet de eerste speler die Oostende ruilt voor Pesaro. Zowat zestien seizoenen geleden, maakte Sam Van Rossom dezelfde overstap.

Damien Jefferson trekt naar het Turkse Pinar Karsiyaka, waar met Belgian Lion, Thomas Akyazili, trouwens al een landgenoot actief is. De club speelt in de Pinar Karsiyaka Arena, die liefst 5.000 toeschouwers kan opvangen. Pinar Karsiyaka won tweemaal de titel in de hoogste basketbaldivisie, de Turkiye Sigorta Basketbol Ligi. De Amerikaan Jefferson was het voorbije seizoen MVP van de BNXT-League. De 26-jarige forward heeft die titel ondermeer te maken aan zijn mooie statistieken in onze kompetitie. Gemiddeld 16,6 punten, 6 rebounds en 3 assists.  Pinar Karsiyaka heeft tegenwoordig vooral jonge, talentvolle spelers in haar rangen. De Amerikaan Damien Jefferson werd aangetrokken om zijn rijke ervaring aan te spreken , om de club gestaag weer naar een hoger niveau te leiden.

Hoofdcoach Dario Gjergja, al sinds december 2011 actief bij de club, weet zich met Filou Oostende voor nieuwe uitdagingen geplaatst. Niet alleen het binnenhalen van vervangers, om kleppers als Ahmad en Jefferson te vervangen. Op korte tijd moet hij ook een geheel kunnen smeden, wil Oostende haar status kunnen bestendigen.